İlk defa 2017 yılında yollara çıkan Kona, markanın kompakt SUV modellerinden birisi. İsmini ise bir adadan aldığı söyleniyor. Markanın genç ve daha dinamik bir müşteri kitlesine hitap etmek için yollara çıkardığı bu model yakın zaman önce yenilendi ve resmen bambaşka bir yüze kavuştu. Bu yeni yüzün altında bir de yepyeni Hibrit teknolojisi ile buluştu. Yine ilk kasada yer alan N-Line versiyon ile es geçilmedi ve 198 beygirlik motoru ile bir N-Line versiyonu da satışta bulunuyor.

Gelelim bir nesil arasındaki bu koca farklara. Kona, Hyundai’nin karakteristik tasarım dilini yansıtan modern ve çekici bir dış görünüme sahip. Yenilenen ön ızgara tasarımı, LED farlar ve dinamik hatlar, aracın göz alıcı bir şekilde dikkat çekmesini sağlıyor. İster şehir içinde ister şehir dışında olsun, Kona her zaman stil sahibi bir seçenek olarak segmentte yerini alıyor.

Dışarıda zaten tamamen farklı bir otomobille birlikte olmuşken içinde eskiden kalan bir şey bulmanızın imkanı yok. Bambaşka bir kokpit, bambaşka bir malzeme, bambaşka bir dünya sizi karşılıyor. B SUV segmentinde şuan en dolu araç olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz hatta. Arka koltuk ısıtmalarından ön koltuk soğutucularına kadar dolu olması göz ardı edilebilecek bir şey değil. İç mekanda en çok dikkat çeken unsur mükemmel kokpit dizaynı ve vites topuzunun cam sileceği kumandası gibi direksiyon arkasında yer alması.

Bizim test ettiğimiz model ise 1.0 litrelik turbo beslemeli benzinli motora sahip olan versiyonu idi. Bu motor 120 beygir güç üretiyor. Hibrit versiyonunu da oldukça merak ediyorum ama en merak ettiğim versiyon tabi ki bir i20 N sahibi olarak, Kona N-Line…

1.0 motorun 7 ileri çift kavramalı DCT şanzıman ile uyumu konusunda bazı uyuşmazlıklar söz konusu. Belki bizim kullandığımız test aracının kötü kullanımı ile alakalı bir şey söz konusu olabilir ama pek sanmıyorum. Özellikle ilk kalkış sırasında şanzıman devreye girmiyor. Gaz pedalı size birazcık geç bir tepki veriyor ve daha hassas kullanmanız konusunda birazcık ısrar ediyor. Buna ile alışmanız uzun sürmüyor tabi ki. Bizler sürekli farklı otomobiller kullandığımız için bu tarz farklar gözümüze batabiliyor. Daha uzun süreli kullanımlarda buna da alışacağınız aşikar. Fakat yine de ilk kalkış esnalarında ufak bir anlaşmazlık olduğunu belirtebilirim. Bundan sonrasındaki sürüşte ise hiçbir pürüz söz konusu değil. DCT şanzıman o kadar akıcı bir sürüş sağlıyor ki herhangi bir vites geçişi hissetmenizin zaten imkanı yok.

Kona’yı 3 ana versiyon ile ele almak mümkün. Zira bu kadar dolu olmasının sebebi zaten ELITE donanım paketi ile geliyor olmasından kaynaklanıyor. Diğer iki seçeneklerde de paketlerin isimleriyle birlikte motorlar da değişiyor. Hibrit ve N-Line olmak üzere. Aklınıza gelebilecek çoğu multimedya özelliği, güvenlik donanımı vs tüm versiyonlarda standart olarak zaten sunuluyor. 466 litrelik bagaj hacmi ile de segmentteki rakipleri karşısında bir artı daha hanesine yazdırmayı başarıyor. Güncel fiyat listeleri için ise sizleri her zaman markaların kendi resmi sitelerine yönlendiriyorum zaten. En doğru ve en güncel kaynak onlar… Yeni Kona geniş motor seçeneği yelpazesi, üstün donanım dolulukları ile göze giriyor. Sadece diğer motor seçeneklerinde bu şanzıman ile olan uyumunu oldukça fazla merak ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir